vendredi 30 novembre 2007

Naiset uskovat kykyihinsä miehiä enemmän

Mukavan positiivinen artikkeli. Artikkelin mukaan kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, jos sietää epäonnistumisia ja harjoittelee. Naisilla on etulyöntiasema.

"Poikien ja tyttöjen erilaiseen koulumenestykseen voi myös vaikuttaa se, että pojat helposti selittävät oppimisvaikeuksien johtuvan tyhmyydestä pikemmin kuin yrityksen puutteesta.

Merkittävä osa pojista menettää uskonsa oppimiseen koulun aikana. He eivät koskaan palaa opiskelemaan. Tässä vallitsee vahva sukupuolijako. Naiset useammin uskovat, että oma ponnistelu säätelee, mihin pystyy. Miehet, sekä opettajat että oppilaat, ajattelevat, että synnynnäiset kyvyt ratkaisevat."

Tyttönä saa varmasti myös enemmän positiivista palautetta kuin poikana, sillä tyttönä on enemmän naisten kanssa tekemisissä. Naisen maailmaanhan kuuluu kannustus ja tukeminen. Omassa elämässäni kannustukset ovat vaikuttaneet työskentelyyn myönteisesti.

Kerään kaikki saamani kehut kalenteriin. En ole narsisti. Kartoitan vahvuuksiani ja vertailen kommentteja eri vuosilta. Kalenterista saan myös henkistä voimaa. Mitättömät ulkonäkökehut tulevat suurimmaksi osaksi miehiltä, mutta kykyihin ja taitoihin perustuvat kommentit naisilta.

Törkeimmät kommentit ovat myös naisilta, kaikki sellaisilta, jotka juoksevat miesten perässä. Lenita Airisto sanoi hyvin, että naisen ei pitäisi käyttää niin lyhyttä minihametta, että hän ei tiedä kumpaa päätä käyttää.

Loppujen lopuksi vain arvostettavien henkilöiden kehuilla on oikeasti väliä. He eivät koskaan lähde syyttä ketään mollaamaan, ja siksi positiivisilla kehuilla on paljon enemmän painoarvoa kuin negatiivisilla. Pidän myös negatiivisia kommentteja kehuina. Ilkeily täytyy ansaita olemalla loukkaamisen arvoinen.

Minun ongelmani (sähköposti)

Olen jo pitkään epäillyt,että tyttöystäväni on uskoton. Usein käy niin että kännykkä soi toistuvasti ja hän vain vilkaisee puhelimeen ja katkaisee soiton vastaamatta siihen. Hän on usein "tyttöjen" kanssa ulkona, ja kun kysyn keiden tyttöjen, on kyseessä aina joku työkaveri jota en tunne. Olen yrittänyt seurata ikkunasta kun hän palaa taksilla kotiin, mutta hän kävelee aina viimeisen korttelivälin ja minä ainoastaan kuulen kuinka auto ajaa matkoihinsa. Mahtaako olla taksikaan?

Pari päivää sitten halusin tarkistaa kellonajan hänen kännykästään, ja hän sai siitä huutoraivarin kiljuen ettei hänen kännykkäänsä saa koskea ja että minä kyylään. En ole halunnut kovistella häntä tästä asiasta ja luulen etten edes halua tietää totuutta asiasta,mutta eilisiltana päätin kuitenkin tarkistaa tilanteen. Jäin väijyyn asuntomme lähellä olevaan puistikkoon pensaan juurelle röllipuku päällä.

Pitkähkön odottamisen jälkeen lähistölle pysähtyikin mersu jossa tyttöystäväni suuteli kiihkeästi minulle täysin tuntematonta miestä. Siirryin piiloon oman autoni taakse, etteivät he havaitsisi minua. Siinä kyykkiessäni huomasin alkavaa ruostetta autoni takalokasuojan kaaressa...

Pitäisikö minun teidän mielestänne vaihtaa koko lokasuojankaari vai asentaa vain uusi levikeosa?

Ranskalaisen kulttuurin leviäminen

Ranskasta on aina rajojen yli levinnyt kulttuurivaikutteita. Yksi sellainen on ranskalainen tervehdys, valitettavasti. Luin pakistanilaiselta keskustelupalstalta keskustelua, jossa puolustettiin ja vastustettiin Pakistaniin levinnyttä poskipusuttelua. Mukana oli naisia, joita loukkasi miehen liian lähelle tuleminen. Joitain ärsytti länsimaalaistuminen ja osa oli sitä mieltä, että on loistavaa kun yhteiskunta muuttuu.

Pakistanissa pusuttelua levittää 'hampurilaisjoukkio', eli länsimaalaismieliset. Pusuttelu on todellakin levinnyt laajoille. Viime kesänä Krakovassa havaitsin pusuttelun olevan tervehtimistapa myös Puolassa. Onneksi Englannissa eikä Suomessa olla vielä täysillä menty mukaan. Englantilaiset vanhemmat miehet saattavat suudella kädelle, mutta se on OK.

Ranskassa asuvat tietävät, että jotkut tervehtijät jättävät sylkeään toisen poskelle. En tiedä, miksei asiasta olla nostettu hälyä. Voi antaa töykeän kuvan, jos toisen edessä alkaa poskea tervehtimisen jälkeen pyyhkiä. Toisaalta märkä tunne poskella ei ole kovin miellyttävä.

On hyvä asia, että Pakistanissa on muutosta ajavia 'burgereita', kuten he itse heitä kutsuvat, mutta ei nyt aivan kaikkia tapoja kannata länsimaista kopioida. Kyllä perinteinen 'Salaam' ja halailu aina pusuttelun voittaa.

Tarjoilijoiden liitto kattaa koko Suomen (sähköpostin satoa)

Intoni vetää pitkää tikkua loppui lyhyeen.

Iines vei akun lataamolle

Kysele työkavereiltasi mystisiä kysymyksiä ja kirjoita vastaukset vihkoosi. Mumise samalla jotain "psykoligisesta profiilista".

Painota autogrillin luukulla, että otat ruoan mukaasi.

Vastaa jokaiseen ystäviesi asettamaan väitteeseen: "Niinhän SINÄ luulet".

Käytä vain roomalaisia numeroita.

Kiinnitä vaatteisiisi kulkusia.

jeudi 29 novembre 2007

"Pouah!"

Kaikki, jotka ovat viettäneet aikaa ranskalaisten kanssa, tietävät, että he nyrpistelevät usein. Nyrpistely on ainakin länsimaissa vähenemässä.

Olin eilen naamiaisissa. Eräs lihava poika, jolla on paljon näppyjä ja ihottumaa ympäri kehoa, oli pukeutunut vauvaksi yllään pelkät kalsarit. Välttelin tuon pojan osumista valokuviini koko illan. Myöhemmin hän voitti Paras puku -palkinnon. Samoissa kekkereissä näin toisen englantilaisen murskaavan sipsit pussiin ja syövän sipsimurskan pussista lusikalla. Muita ei näyttänyt yököttävän.

On yököttäviä tapoja, jotka enemmistö näyttää hyväksyneen. Tällaisia ovat mm. sormien nuoleminen, kynsien pureminen, kenkien tuominen sisätiloihin, pitkät kynnet yhdistettyinä likaisiin kynnenalustoihin, ihottuma, likaiset hiukset, itsensä raapiminen, ruoan syönti käsiä pesemättä... Eikö ketään enää oikeasti ällötä?

Johdanto

Huomasin, että kirjoitukseni kaipaa hiomista, joten aloitin tämän blogin. Palaan kirjoittelemaan myöhemmin.