jeudi 26 février 2009

Perheenperustamiskuumetta

Olen perheihmisiä. Sain juuri ensimmäisen poikakaverini vauvan kuvia sähköpostiin. Voi, mikä ihana nappisilmä! Siellä oli perhettä kokoontunut vauvan ympärille.

Minullakin on ollut vähän perheenperustamiskuumetta. Ennen aina ajattelin, että asia tulisi aiheelliseksi vasta lähempänä kolmenkymmenen vuoden ikää. Mutta viime aikoina on alkanut tuntua, että alan pikkuhiljaa kypsyä oman perheen peustamista varten. En halua enää yhtäkään poikakaveria, en enää yhtäkään. Ällöttää pelkkä ajatuskin vaihtuvista poikakavereista. En enää halua deittailla tai selvitellä, millainen mies poikakaveri on miehiään. En halua enää yhtäkään eroa enkä yhtäkään "tää intohimo nyt loppu tähän" -juttua. Haluaisin jo oman aviomiehen, en mitään "kokeillaan toimiiko vai ei" -juttua.

Oma lapsuudenkotini ei enää ole sellainen oma koti, siellä on vähän niin kuin ulkopuolisena kun kotona käy. Olenkin asunut jo kolme vuotta omillani. Silti kaipaan perhe-elämää, sellaista missä elin joskus vuosia sitten. Perhe-elämää saan taas elää vasta itseperustetussa perheessä.

Tämä nyt oli tämmöinen vuodatus.

mercredi 25 février 2009

Muotia

Taas on se aika vuodesta kun kaikki muut menee/suunnittelee menevänsä naimisiin paitsi minä. Tässä juhlapukuja sen kunniaksi.


Katrinalla ihana sinivalkoinen puku. Pienenä suunnittelin sinivalkoista hääpukua, nyt suunnitelmia on punaisesta valkoiseen, riippuen tulevan miehen kansalaisuudesta.


Vidya elokuvassa Eklayva.


Aika jännä salwari, ihanasti metallinhohtoinen kukkakuviointi.

Pienelle tyttärelleni en pukisi saria, mutta tämmöinen puku olisi mukava vaihtoehto.

Sameera Reddyllä pitsinen juhlamekko.


Joskus liian pitsiset asut näyttävät verhoilta, mutta tämä ihana asu ei kyllä yhtään.


Upea pinssi sarin solmimiseen.


Nyt on ollut jo pari vuotta tällaisia "seksikäs selästä" -asuja huolettavan paljon liikkeellä. Onneksi läpinäkyvät sarit poistuivat jo muodista.


Tämä georgette -sari sopii ehkä enemmänkin naimisissaoleville. Jotenkin tulee ihan Pakistan mieleen tästä.


Diya lumikkimaisena. Ensinäkemällä tykkäsin, mutta kun kauemmin katsoin alkoi näyttää todella kalpealta ja otsa on liian avoin.


Punakultasarit on lähestulkoon aina upeita.


Sinäänsä mitäänsanomaton, mutta upea sari.


Celina ihan kivassa sarissa. Ihanasti tuo kukkaosio ommeltu tohon palluun (pallu = sarin loppuosa)


Persialaisvaikutteinen sari Pakistanista.


Ihanan värikäs anarkalichuridar.


Tässä pinkki anarkali. "Nätti pinkissä."


Upea sari, hienompi tuon vaaleanpunaisen topin kanssa. Ihanasti kullalla kirjailtu pallu.


Väriloistoa.

Kauneusoppia arabinaisilta

Olen joskus miettinyt, miksi aasialaiset ja lähi-itäläiset käyttävät niin paljon kuvanmuokkausohjelmia. Eilen ystäväni Hussein lähetti minulle kuvia suvustaan ja ystävistään Saudi-Arabiasta. Kysyin häneltä miksi kaikki kuvat on "pehmennetty". Hussein naureskeli, että semmoisina ne kamerasta tulivat. Oooo! Arabit eivät siis muokkaakaan kuvia niin hanakasti, vaan he ovat oikeasti niin hyvän näköisiä, että kun heitä on kuvassa monta pehmeäihoista, tulee ensimmäisenä mieleen, että kuvaa on pehmennetty. Länsimaalaisena olen tottunut siihen, että ikä näkyy ihmisten ihossa.

Nivean teettämän tutkimuksen mukaan arabialaisilla on maailman paras, pitkään nuorekkaana säilyvä iho. Arabinaisilla on myös tunnetusti maailman paras ryhti, he selkä suorana kävelevät toreilla hyvin tietoisina mustasta muodostaan. Arabialaiset ovat eri rotua, heillä ei ole kalvakkaa ihoa niin kuin meillä länsimaalaisilla, vaan heillä on keltainen. Silti seuraavasta listasta on apua myös eurooppalaisille, jotka haluavat pysyä arabikkaan nuorekkaina:

1. Varo aurinkoa. Vaikka Arabiassa on aina aurinkoista, arabinaiset eivät paljasta ihoaan auringolle teini-iän jälkeen.

2. Käytä terveellisiä öljyjä. Arabialaiset käyttävät paljon oliiviöljyä ruoanlaitossa. Kookosöljy on terveellisintä, siihen kannattaa vaihtaa kokatessa, niin kiloja lähtee.

3. Välttele punaista lihaa. Arabit eivät syö epäterveellisintä lihaa, sianlihaa. Arabialaisella aamupalalla ei syödä pekonia. Huomattavasti terveellisempi lampaanliha on ruokapöydän suosikki.

4. Älä juo alkoholia tai polta tupakkaa. Arabialaiset eivät koskaan juo vanhentavaa alkoholia. Hyvin harva arabialainen nainen polttaa tupakkaa. Tupakan sijaan poltellaan tosin vesipiippua.

5. Juo teetä. Arabialaiset juovat pieniä kupillisia (yleensä vihreää) teetä aamusta iltaan monta kupillista. Tee poistaa turhaa nestettä ja kuonaa kehosta.

6. Juo paljon vettä. Arabialaiset elelevät kuumassa ilmastossa, jossa he juovat paljon vettä päivän aikana.

7. Syö välillä vähemmän. Arabialaiset paastoavat kokonaisen kuukauden vuodessa, ja pari muutakin paastopäivää kuuluu vuoteen. Paastoaminen lihottaa, mutta ainakin syömisen vähentäminen joinakin päivinä huoltaa elimistöä.

8. Syö kunnon makeisia. Arabialaiset makeiset, ns. paikalliset karkit ovat hyvin, hyvin makeita, eikä niitä voi syödä montaa kerralla. Nämä arabialaiset pienet sokerileivonnaiset ovat muutenkin lisäaineettomia, toisin kuin ne kemikaalikarkit, mitä me syödään.

9. Pese kasvot aamuin illoin. Arabialainen nainen pesee kasvonsa vähintään kaksi, uskonnollisten käskyjen mukaan viisi kertaa päivässä. Pesuun ei käytetä kemikaaleja, meikkinpesuaineena käy kätevästi oliiviöljy.

10. Pese kädet usein. Arabialainen nainen pesee kätensä usein, arabeille peseytyminen on uskonnollisista ja kulttuurisista lähtökohdista hyvin tärkeää. Puhtaat näpit eivät levitä bakteereja!

11. Käytä kunnon meikkejä. Arabinaiset käyttävät meikkiä enemmän kuin muut naiset. Voisi ihmetellä, miten heillä on varaa siihen, miten iho pysyy niin hyvänä runsaasta meikkaamisesta huolimatta. Lähi-idän markkinoilla on meikkifirmalla hyvä olla, sillä arabinaiset suosivat kalliita, hyviä ja luonnollisia tuotteita.

12. Hikoile. Suomalaisina saunanaisina tiedetään, kuinka hyvin hikoilu poistaa kuonaa ja kuinka ihohuokosten aukeaminen kuumuudessa tekee hyvää.

13. Ole järkevä. Arabialaisen naisen ei tarvitse keimailla miesten edessä, kylminä päivinä päällä on tarpeeksi vaatetta. Arabimiehet usein sanovat, että arabinainen on paras äiti. Useimmat töissäkäyvät arabinaiset kokkaavat kotona joka päivä lämpimän aterian ja hoitavat kotityöt, esim. tyynyliinan ja karvopyyhkeen säännöllinen peseminen on elintärkeää bakteerien poistamiseksi.

mercredi 11 février 2009

Euroviisuehdokkaat

Kuuntelin ja arvostelin nämä 15 jo julkaistua kappaletta.

MALTA: Chiara "What if we"

- Aika tylsä. Ei tässä oikeastaan muuta erityistä ole kuin että esittäjä on aika pulleassa kunnossa. Upea ääni, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että väreet juoksisivat selkärangassa.

CYPRUS: Christina Metaxa "Firefly"

- Tämäkin on tylsä, eikä tässä ole mitään erityistä. Ei enkelimäistä lauluääntä, tarttuvaa melodiaa, poeettista sanoitusta, eikä laulajan karisma jää mieleen. Mitäänsanomaton.

ANDORRA: Susanna Georgi "La teva decisió"

- Ihan piristävä noiden kahden hitaan jälkeen. Ihanaa, että lauletaan espanjaks. Espanjalaiset saattaa tätä äänestää. Muuten sellanen kesän radiohitti, joka sopii ehkä kuitenkin paremmin automusaks kuin Moskovan Grand Arenalle.

SLOVENIA: Quartissimo "Love symphony"

- Ihanaa, viuluja! Lavaesitys on kliseinen, tolla musalla vois saada paremman/dramaattisemmankin shown aikaan. Laulaja vois kans heittää oopperalla, sopis tohon symphonia -teemaan. Ei kovin hyvä ääni laulajalla. Laulu tössää lopussa. Mutta paljon parempi kuin noi aikaisemmat. Tästä ei oikein kehtaa myöntää tykkäävänsä jostain syystä.

FRANCE: Patricia Kaas "Et s'il fallait le faire"

- Kerrankin Ranskalta jotain hyvää, mielestäni kahtena viime vuonna niillä on ollut huonoin laulu. Vois ehkä revitellä enemmän, kun niin tosissaan laulaa. Siis HUUTAA! Hei haloo, lupaat antaa kaikkes miehelle, jos se tulee takas! Tunnetta!

NETHERLANDS: The Toppers "Shine"

Äh, en tykkää näistä maailmanparannuslauluista, vaikka ois millä discojytällä tarjoiltuna. Tässäkin erikoista on ehkä vaan nuo rotevat taustatanssijat. Tämmöiset ei menesty.

FINLAND: Waldo's People "Lose control"

Äänestin tätä. En tykännyt hirveesti ekoilla kerroilla, mutta sitten jossain vaiheessa turruin tähän et "hei, tähän onkin ihan hyvä". Ei ainakaan tartte olla häpeissään meidän edustajasta. Ihan tasapaksua europoppia.

DENMARK: Brinck "Believe again"

Jos tää esiintyy viimeisten joukossa lähellä puoltayötä niin alkaa tosi nopeesti väsyttää. Ihan hirvee, hirvein tänä vuonna mitä nyt on julkaistu.

ROMANIA: Elena Gheorghe "The Balkan girls"

Huh, onneks ne girl power -ajat on muoti-ilmiönä ohi. Tää on kappaleena ihan hyvä niin kuin Waldon kappale. Mutta en kyllä ikinä äänestäis tyttöjä minimekoissa, itsekunnioitus menis heti.

UNITED KINGDOM: Jade "It's my time"

Tää on mun mielestä paras näistä hitaista naislaulajista. Tulee jotenkin Disneyland mieleen tästä. Ärsyttävät sanotukset. Ja sit Englannissa taas keskustellaan, että miks ei tullut yhtään pisteitä.

MONTENEGRO: Andrea Demirović "Just get out of my life"

Kuultu sata kertaa ennenkin. Booooooooring.

BELARUS: Petr Elfimov "Eyes that never lie"

Äääh, rokkista. Ei.

TURKEY: Hadise "Düm Tek Tek

Ihanan turkkilaista. Varmaan menestyy hyvin. Lähettäisivät Tarkanin joku vuosi! En kuitenkaan äänestäis tätä, säästän ääneni Kreikan söpöläiselle.

ALBANIA: Kejsi Tola "Me merr ne enderr"

Ihana! :) Itämaisvaikutteinen aidolla arabialaisella, ei turkkilaisella tavalla. Ja laulaja vähän HUUTAA! Semmosesta tykkään. Keskellä ihana arabialaistyylinen osio. Heti teki mieli tanssia, kun se soolo tuli päälle. Ihan sen arabialaisen osuuden ja HUUTAMISEN vuoks voisin äänestää, jos Sakisin laulu ois huono. Mutta tuskin Sakisilla on huono laulu. Tän sanat löytyy käännettynä täältä: http://www.youtube.com/watch?v=s75i0G0T4A4 Pitää kuunnella tää nyt heti uudestaan! :D

mardi 10 février 2009

Some Quotes

I found these from my email, as I get a new quote every day with my daily horoscope. I ordered this service from The Future Minders. So here are some quotes:


Life is the childhood of our immortality. -Goethe
One has to choose in life, to either make money or spend it. -E. Bourdet
Most of our happiness depends on our disposition not on circumstances. -Martha Washington
Jealousy is no more than feeling alone against smiling enemies. -Elizabeth Bowen
Only a person who can live with oneself can enjoy the gift of leisure. -Goethe
You communicate what is important to you.
Tension provides a creative spark.
Those who speak most of progress measure it by quantity not quality. -Santayana
The active life is a service, the contemplative life a liberty. -Saint Gregory
Kindness with words creates confidence. -Lao-Tzu
Who loves a lot, forgives a lot. -Amado Nervo
Nothing is good or bad but by comparison. -Anonymous

lundi 9 février 2009

Arabian Adds




This is so Arabic! Look at the picture perfect, happy little boy.

"Dinner and a movie, at Ibn Battuta Mall."




The bunny forms word "la", which means "no" in Arabic. This add was part of a campaign againts porn in the KSA.

"A toast to the best creatives in a race to the top." Mena Cristal Awards add.

"Maybe a bit too honest." Motivate Publishing

"Let your kids play longer." Nivea Sun.


Amen.


"On this World Press Freedom Day, we salute the journalists, editors and photographers who brave death or jail to bring us daily news."

Out of topic, but I just like the expression on the baby's face.

"Infinite opportunities for definite (Arab) potential."

<= 2, o = 5. 25 years of Saudi Arabian airlines.

Mmmmm.


"Boundless energy to perform" U-hum...

BurJuman Mall.

"Our mission to support children from cancer is missing one thing..."


An add of a traveling agency in KSA during winter. I would be so pissed.



I love Wild Wadi. They have good adds too.

"One day, expect the universe from us", World travel agency.

"Shy Sally is not in shy mood on our corporate fun day"


...yes, but I will never get bored of Bollywood clichés :)

"The biggest supermarket can only be found inside Kuwait's Biggest Mall."


Yaaaaik!

"Al Ain Zoo, now open till midnight."

"Al Arabiya (a newspaper) knows more."

"Al Arabiya knows more."

"Al Arabiya knows more."