dimanche 26 septembre 2010

Youtube-videot Facebookissa

Pakko jakaa Facebookissa tämä Youtubessa katselemani video. Ilta jatkuu Youtubessa, ja tuttu pakkoliike vie kursorin "jaa Facebookissa" linkin päälle yhä uudestaan. Ei hemmetti, nyt ne tyypit siellä kaverilistalla on varmaan jo ihan kypsiä. "Ei ne kypsyessään pilaannu, laita nyt vaan uutta videoo jakoon". Mielessä käy, että kaverilistallani reippaasti yli puolta ei kyllä missään hädässä kiinnosta ne videot, joita minä katselen. Halu levittää iloa, jonka olen joistakin videoista saanut, on kuitenkin valtava. Sori nyt vaan, kun taas laitan uutta videota Facebookin seinälle ja Mervin uusi sympaattinen statuspäivitys "hirvee krapula" jää näkemättä.


Tänään taas avasin Youtuben ja siellähän oli vaikka mitä kivaa uutta. Aishwaryan uusien elokuvien Action Replayy (kuvassa) sekä Guzaarishin trailerit, uusia tekstitettyjä eteläintialaisia musiikkivideoita ja roppakaupalla muutakin hauskaa. Nyt en kyllä... vai kylläkö sittenkin...

mardi 21 septembre 2010

Sateisena päivänä

Istun nojatuolissa ikkunan äärellä, luonnollinen valaistus on syksyinen harmaa sadesää. Vilkaisen ikkunasta ulos nähdäkseni pihalla kasvavien lammikoiden pinnan väreilevän pisaroista. Pihan poikki kiitää päästä nilkkoihin hunnutettu nainen kahden kankailla piilotetun pienen tyttärensä seuraamana.

Siirrän katseeni takaisin Dhammapadaan, jossa Buddha opastaa onnellisen elämän lähteelle:

"Leikkaa pois viisi kahletta aistihaluihin: uskomus itsestä, epäilys, riippuvuus moraalisäännöistä ja uskonnollisista säädöksistä, himo sekä katkeramielisyys. Hylkää viisi arkielämän kahletta: halu olemassaoloon aineellisessa maailmassa, halu olemassaoloon aineettomassa maailmassa, ylpeys, levottomuus sekä tietämättömyys. Kehitä viittä henkistä ominaisuutta: luottamusta, viisautta, keskittymistä, voimallisuutta sekä tarkkaavaisuutta. Almuilla elävä, joka on ylittänyt viisi takertumista, on nimeltään Hän, joka on ylittänyt virran."