vendredi 30 novembre 2007

Naiset uskovat kykyihinsä miehiä enemmän

Mukavan positiivinen artikkeli. Artikkelin mukaan kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, jos sietää epäonnistumisia ja harjoittelee. Naisilla on etulyöntiasema.

"Poikien ja tyttöjen erilaiseen koulumenestykseen voi myös vaikuttaa se, että pojat helposti selittävät oppimisvaikeuksien johtuvan tyhmyydestä pikemmin kuin yrityksen puutteesta.

Merkittävä osa pojista menettää uskonsa oppimiseen koulun aikana. He eivät koskaan palaa opiskelemaan. Tässä vallitsee vahva sukupuolijako. Naiset useammin uskovat, että oma ponnistelu säätelee, mihin pystyy. Miehet, sekä opettajat että oppilaat, ajattelevat, että synnynnäiset kyvyt ratkaisevat."

Tyttönä saa varmasti myös enemmän positiivista palautetta kuin poikana, sillä tyttönä on enemmän naisten kanssa tekemisissä. Naisen maailmaanhan kuuluu kannustus ja tukeminen. Omassa elämässäni kannustukset ovat vaikuttaneet työskentelyyn myönteisesti.

Kerään kaikki saamani kehut kalenteriin. En ole narsisti. Kartoitan vahvuuksiani ja vertailen kommentteja eri vuosilta. Kalenterista saan myös henkistä voimaa. Mitättömät ulkonäkökehut tulevat suurimmaksi osaksi miehiltä, mutta kykyihin ja taitoihin perustuvat kommentit naisilta.

Törkeimmät kommentit ovat myös naisilta, kaikki sellaisilta, jotka juoksevat miesten perässä. Lenita Airisto sanoi hyvin, että naisen ei pitäisi käyttää niin lyhyttä minihametta, että hän ei tiedä kumpaa päätä käyttää.

Loppujen lopuksi vain arvostettavien henkilöiden kehuilla on oikeasti väliä. He eivät koskaan lähde syyttä ketään mollaamaan, ja siksi positiivisilla kehuilla on paljon enemmän painoarvoa kuin negatiivisilla. Pidän myös negatiivisia kommentteja kehuina. Ilkeily täytyy ansaita olemalla loukkaamisen arvoinen.

Aucun commentaire: