jeudi 29 novembre 2007

"Pouah!"

Kaikki, jotka ovat viettäneet aikaa ranskalaisten kanssa, tietävät, että he nyrpistelevät usein. Nyrpistely on ainakin länsimaissa vähenemässä.

Olin eilen naamiaisissa. Eräs lihava poika, jolla on paljon näppyjä ja ihottumaa ympäri kehoa, oli pukeutunut vauvaksi yllään pelkät kalsarit. Välttelin tuon pojan osumista valokuviini koko illan. Myöhemmin hän voitti Paras puku -palkinnon. Samoissa kekkereissä näin toisen englantilaisen murskaavan sipsit pussiin ja syövän sipsimurskan pussista lusikalla. Muita ei näyttänyt yököttävän.

On yököttäviä tapoja, jotka enemmistö näyttää hyväksyneen. Tällaisia ovat mm. sormien nuoleminen, kynsien pureminen, kenkien tuominen sisätiloihin, pitkät kynnet yhdistettyinä likaisiin kynnenalustoihin, ihottuma, likaiset hiukset, itsensä raapiminen, ruoan syönti käsiä pesemättä... Eikö ketään enää oikeasti ällötä?

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Jos tavat ovat huonontuneet, se voi johtua siitä, että ympäristö on puhtaampi eikä sottaisuudesta ole aivan samaa vaaraa kuin ennen.

Olen lukenut jopa juttuja sottaisuuden puolesta. Yleensä niissä nojataan perusteellisesti väärin ymmärrettyihin teorioihin vastustuskyvyn kasvattamisesta ja siedätyshoidoista.

Ehkä tarvittaisiin vain valistusta, joka vetoaisi välillä järkeenkin eikä vain tunteisiin.

Muistan kuulleeni tutkimuksesta, jonka mukaan käsien säännöllinen peseminen saippualla oli tehokkaampi flunssanehkäisytapa kun kaikki muut tutkitut yhteensä.

Paula a dit…

Samaan aikaan myös fyysinen kontakti on lisääntynyt. Ei ihme, että niin paljon sairastellaan.