vendredi 22 février 2008

Geneve

Olin belgialaisen ystäväni Reinen kanssa Genevessä tällä viikolla. Reine kiukutteli suurimman osan matkaa. Matkustaessa toisesta ei pääse eroon, joten oli rauhallisena pysyttelemisessä puuhaa. Sitten vielä kun näpistelevät taskuvarkaat (reppuni joutui yhden kohteeksi), kaatosade ensimmäisen päivän ajan ja Reinen halu tehdä eimitään lasketaan mukaan, niin johan oli päänvaivaa! oli siinä olemista! Laitan oheen matkakuvia.


Yksi maagisimmista kevätpäivistä on se, jona ulkotakin voi ottaa ulkona pois päältä. Genevessä oli tarpeeksi lämmin kierrellä pelkkä pitkähihainen päällä. Ihana, ihana kevät!


Opaskirjassa oli mainostettu mm. tätä rakennelmaa yhdeksi tärkeimmistä kaupungin nähtävyyksistä. Huoh!


Kaupungin taustalla näkyy Euroopan korkein vuori Mont Blanc.


Mahtavan suihkulähteen pisaroista muodostui sateenkaaria.


YK:n Euroopan päämajan sisäänkäynti, sisältä kuvattuna.


YK:n kokoushuone. Tämä näkyy usein televisiossa.


Bollywoodkulma


Botaaninen puutarha oli pettymys. Tässä kuitenkin kuva palmusta.


Tässä katu, joka voisi olla lähes mistä tahansa Euroopan pääkaupungista napattu. Paljon kiertäneenä sanon, että samanlaiset puistot, klassisen kauden kreikkalaistyyliset rakennukset, kirkot, yms. yms. ovat joka Eurooppalaisen kaupungin päänähtävyyksiä, eikä niissä ole mitään ihmeellistä. Kaupatkin ovat aika paljon samoja\ samanlaisia tuotteita tarjoavia joka paikassa.


Kaunis museo.


Geneven rannalla.

samedi 16 février 2008

Annecyn Venetsian karnevaalit

Olimme tänään Ranskan Venetsiassa Annecyssa Ranskan Venetsian karnevaaleissa. Oli todella mahtavaa, aion ensi vuonna mennä Venetsiaan.


Etelä-Ranskan itäosissa on paljon italialaisten rakentamia kaupunkeja. Ne ovat kuuluneet Italialle 1800 -luvun loppuun asti, mutta luovutettu sittemmin Ranskalle. Annecy on yksi näistä Ranskan italialaisista kaupungeista.


Ehdimme aamulla käydä Annecyn linnassa.


Meidän mielestämme Annecy muistutti Venetsiaa, vaikka kukaan meistä ei ole siellä vielä käynyt.


Tässä on meidän kokoonpanomme Annecyn rannalla.


Karnevaalit alkoivat kahdelta. Italiasta Venetsian karnevaalien esiintyjät olivat matkustaneet Ranskaan Annecyn Venetsian festivaaleihin.


Pidän tästä vihreästä puvusta.


Turbaanipäinen pariskunta.


Ihastuttava asu.


En ollut koskaan ymmärtänyt, mitä niin hienoa on italialaisissa naamioissa, kunnes vasta tänään.


Häkellyttävää, kun noin kaunis nainen katsoo kohti hymyillen.


Siirryimme jossain vaiheessa erään kahvilan parvekkeelle seuraamaan paraatin kulkua lämmittävien juomien kera.


Karnevaalikadut olivat tupaten täynnä ihmisiä.


Väriloistoa oranssin eri sävyissä


Muuten vain väriloistoa.


Tämäkin naamio oli todella kaunis.

vendredi 15 février 2008

Sydämen maa

Olen aina ollut sitä mieltä, että sen maan, jonka ruokaa ja musiikkia rakastaa, on se, missä ihmisen pitäisi viettää aikaa. Olen huomannut, että Japanista maana pitävät myös tutustuvat ja pitävät japanilaisista, Intiasta pitävät ystävystyvät helposti intialaisten kanssa, jne. Maahan voi rakastua aivan samalla tavalla kuin ihmiseenkin.

samedi 9 février 2008

Tärkeiden asioiden hoidosta

En tiedä, kuka tämän sanoi, mutta sanoi hyvin kuitenkin:

"Puhuin jokin aika sitten erään tuttavani kanssa, että hänen kannattaisi pyrkiä niin korkealle opinnoissaan kuin mahdollista. Sanoin, että jos näin tärkeälle asialle sanoo emmääviitti, saa pian huomata, että oikeastaan kaiken muunkin voi kuitata emmääviittillä vielä paljon helpommin, ja kohta ollaan tilanteessa, missä mikään ei kiinnosta eikä huvita eikä missään tunnu olevan mitään järkeä. "
Nöyrien ihmisten seurassa on helppo olla voittajan elkein. On ihmisiä, joille on mahdotonta esiintyä itseään alempitasoisiksi kategorisoimiensa ihmisten kanssa tasavertaisesti. Ylenkatsotaan ja aliarvioidaan, esitetään fiksumpaa kuin ollaan ja ollaan armeliaasti opettavinaan muille elämää, josta luonnollisesti koetaan ymmärtävän enemmän kuin puolet ihmiskuntaa yhteensä (opettaminen = selitetään sormi pystyssä itsestäänselvyyksiä). Toisaalta ei kestetä toisen paremmuutta missään asiassa, joskin aina kytätään kaikkea vertailumielessä.

Sitten ihmetellään, kun kukaan ei vastaa puhelimeen, eikä se koskaan soi. Onko ressukalle sattunut jotakin? Juu on, se on saanut juuri mittansa täyteen.

Grenoblessa

Aloitan kirjoittamisen uudelleen, kehittyäkseni kirjoittajana. Varsinkin nyt, kun olen muuttanut takaisin Ranskaan, on hyvä kirjoittaa suomen kielellä yliopiston ulkopuolella.

Olimme tänä viikonloppuna menossa tyttöjen kanssa Alpeille. Meidän oli tarkoitus vuokrata alppimökki ja viettää siellä koko viikonloppu. Reine oli tehnyt virheen mökkivarauksen kanssa, joten jouduimme siirtämään alppeilun ensi viikkoon. Tänään kävimme Grenoblessa, laitan kuvia oheen.


Tässä lenkkipolku, joka vie alas Grenoblen vuorilta. Huomaa horisontissa siintävät Alpit.


Grenoblen kaupungin laitamilla.


Mukulakatu, joka vie alas keskustaan.


Alpit ikkunan takaa.


Grenoblen kukkula.


...ja toiselta puolelta.


Taloja vuorilla, ikkunan takaa otettu tämäkin valokuva. Pahoittelen huonoa laatua.


Hissi vuorille.