dimanche 24 janvier 2010

Itämainen suhtautuminen länsimaisiin naisiin

Tekisi mieli kirjoittaa vetoomus johonkin itämaiseen lehteen, ettäs kehtaavat siellä päässä suhtautua länsimaisiin naisiin kuin heillä ei olisi perheenperustamisviettiä laisinkaan! Viime viikolla taas yksi kaveri sai tietää miehensä, lapsensa isän vain leikkineen hänen kanssaan perhettä kansalaisuuspapereiden tähden. Lapsi ja vaimo jäivät juonen paljastuttua. Suomeen yrittää "rakkaudella yli rajojen" n. 100-200 ihmistä vuodessa. Luku kuulostaa vähältä, mutta luvun voi kääntää myös muotoon "ainakin 100-200 särkynyttä sydäntä vuodessa".


Deepika Padukone esittelemässä säär... asua muotinäytöksessä, libanonilainen laulaja Haifa Wehbe lavalla, myös monta kertaa esiintynyt Egyptissä. Laulajatar tunnetaan huonosta (levyille käsitellystä) lauluäänestä, huonosta tanssitaidosta ja seksikkyydestä. Beyoncen esiintymistä Egyptissä vastustettiin paikallisin voimin, syyttämällä hyvästä äänestä, upeasta tanssista ja seksikkäästä ulkomuodosta tunnetun laulajan showta seksishowksi.
Tilannetta pahensi entisestään katsomani Bollywood-elokuva Humko Tumse Pyaar Hai, jossa intialainen mies harrasti yhden illan toimia intialais-amerikkalaisen naisen kanssa. Ihme oli kumma, kun nainen odottikin suhteelta enemmän kuin seksiä. Siihen nainen vastasi"Sydämeni on intialainen, vaikka olenkin kasvanut Amerikassa". Samanlaista "intialaista sydäntä" kaupitellaan monessa muussakin elokuvassa sekä vastaavaa "arabialaista sydäntä" useissa arabialaisissa lähteissä. Amerikkalainen sydänhän ei muuta haluakaan kuin yksiä iltoja. Kuinka heidät sitten voi huijata lumeavioliittoon, jos he eivät kumppaanuutta tavoittele?


Kun tähdet näyttävät aina vain enemmän, on uusien tähtien, sellaisten kuin Mallikan, paljastettava entistä enemmän saadakseen huomiota. Liioitellussa mielikuvassa jossain vaiheessa mennään takaisin semmoiseen malliin, missä vartalo on luonnollinen juttu, ja siihen suhtaudutaan samalla viileydellä kuin sademetsissä ja savanneilla, joissa naiset kulkevat lähes ilman vaatteita.

Itsekin olen monesti törmännyt tämmöisiin itämaisiin ja intialaisiin hyväksikäyttäjiin lomamatkoilla ja täällä netissä. Ketkä haluavat vain pikaista hauskaa, ketkä ovat ihan rakastuneita ja valmiita naimisiin vartin chattimisen jälkeen. Tätä eivät harrasta vain ulkomaalaiset miehet, ei tarvitse kuin mennä Aapeliin pelaamaan, kun suomalainen miespelikaveri alkaa kysellä, mitä on päällä. Ja peli tietenkin loppuu kesken, kun vastausta ei kuulu. Tämmöisiä miehiä ja erilaisia rahankärkkyjiä tulee juttusille niin usein niin monesta kolkasta, että ne oikein ärsyttää!

Kaikista käsittämättömintä on, että itämaiset miehet perustelevat länsimaisia kumppaneitaan loukkaavaa käytöstään sillä, että länsimaissa on paljon avioeroja ja sillä, että länsimaissa naisia esitellään mediassa kuin halpaa lihaa. Harva nainen nauttii avioerosta, varsinkin jos on lapsetkin jo hankittu. Ei semmoinen varmasti ole herkkua kenellekään. Naisella on muitakin tarpeita kuin äitiys. Länsimaissa nainen saa ilmaista itseään mm. luistelemalla tai tanssimalla balettia, mitä ei useissa itämaissa katsota hyvällä. Silti naisilla, ja miehilläkin, on sisäinen tarve näyttää hyvältä ja toimia spontaanisti.


Britney Spears, todiste länsimaalaisen naisen kevytkenkäisyydestä. Intialainen näyttelijätär kopioi Spearsia, minkä voi moni intialainen mies nähdä olevan todiste paikallisen viihdeteollisuuden kyvystä vastata markkinoiden kysyntään.
Siihen en ota kantaa, onko tämmöinen viihteen markkinoiminen hyvä vai huono asia. Länsimaalaisen naisen hyväksikäyttöön sitä ei kuitenkaan saisi käyttää. Mitähän mieltä satunnainen intialainen mies olisi, jos menisin miehenä hänen kanssaan puhumaan chatissa. Sanoisin juuri katsoneeni kuumia intialaisia naisia bollywoodissa pienissä bikineissä pyörittelemässä vartaloitaan. Että olisi kiva olla intiassa myös vähän "pyörittelemässä". Luulen, että intialainen mies loukkaantuisi semmoisesta ja sanoisi perinteisen intialaisen naisen olevan ihan toisenlainen. Toisaalta onhan peinteinen suomalainenkin nainen "elovenatyttö".


"Intialaisia naisia", jotka eivät kuitenkaan edusta kuin hyvin pientä osaa intialaisista naisista.
Loppuun vielä voisin sanoa, että olen kyllä itsekin karttanut länsimaalaisia miehiä siitä syystä, että haluan perheelle omistautuneen miehen. Varmasti moni perheellinen länsimaalainen mies pitää hyvää huolta vaimostaan ja lapsistaan, mutta se, miten pidetään huolta, on eri. Muistan, kuin ensimmäinen (englantilainen) poikaystäväni särki sydämeni kun olimme ensimmäistä kertaa ulkona syömässä. Odotin ilman muuta, että hän maksaa kaiken, mutta hän pyysikin minua maksamaan oman annokseni. Summasta puutui 30 senttiä, joten pyysin sitä häneltä ja luulin, että asia oli sillä selvä. Vaan hämpä halusi, että maksan sen 30 senttiä takaisin. Mietin silloin, että mitäs se tuommoinen peli on. Myös huomautukset kuten, "kanna itse omat ostoksesi", olivat suorastaan shokeeraavia. Nyt kun on itämainen mies, joka maksaa ne ostokset ja kantaa ne kotiin, on olo parempi ja prinsessamaisempi. On vaikeampi löytää länsimaalaista miestä, jolle tämmöinen on päivänselvää. Mutta se ei oikeuta esim. lummeavioliittoon Amerikkalaisen miehen kanssa, vain jotta pääsisin asumaan ja työskentelemään vaikkapa Kaliforniassa.

3 commentaires:

Kirjuri a dit…

Pätevä kirjoitus :-)

Anuradha a dit…

Tää oli mielenkiintoinen juttu! :o)

Reetta a dit…

Erinomainen kirjoitus tärkeästä aiheesta. :)

Bollywood-elokuvia katsellessa olen alkanut yhä enemmän kiinnittämään huomiota siihen, minkälaisessa valossa länsimaalaiset naiset ja miehet esitetään. 70-luvun elokuvissa se on vielä camppiä, mutta 2000-luvulla soisi jo asenteiden muuttuneen. Juuri näiden elokuvien takia, meitä Intiassa matkustavia naisia kohdellaan kuin halpaa lihaa. :(