lundi 4 octobre 2010

Vain sinun vuoksesi

Ihanaa katsella, kuinka naapurin setä ulkoiluttaa kissaa takapihalla. On asioita, joista lapset innostuvat, sekä jotkut vanhemmat joilla on ruuvit löysällä. Työpaikallani lasten hiiiitaaastii 'laukkaavalla' muovihevosella innon vimmoissaan kahdella eurolla ratsastanut cowboy, down-pappa, tästä hyvänä esimerkkinä. Kissan ulkoiluttaminenkin on monelle lapselle kokemus, mutta kyllä se vanhemmalla iällä on aika tylsää hommaa. Siis se pusikon juurella odottaminen sillä välin, kun kissa tähystää töpinöissään.

Yleensäkin kun ajattelee, miten julmasti monia eläimiä kohdellaan, on aivan ihanaa nähdä jonkun vaivautuvan pihapusikoiden äärelle seisoskelemaan kissaa miellyttääkseen. Timanteistahan sanotaan, että ne ovat liikuttava lahja ei siksi, että ne ovat kalliita, vaan siksi, että mies ei ymmärrä niiden päälle mitään eikä tee niillä mitään. Lahja on puhtaasti annettu vastaanottajan mieliksi, sitä aikuisen kissan ulkoiluttaminen on.

1 commentaire:

Reetta a dit…

"Siis se pusikon juurella odottaminen sillä välin, kun kissa tähystää töpinöissään." Hih, ymmärrän täydellisesti mitä ajat takaa. :D
Kaunis ja tärkeä kirjoitus. Ja olen niin onnellinen kissan puolesta, kun sillä on noin epäitsekäs omistaja. <3