mercredi 12 janvier 2011

Äkäinen Buddha

Thitch Nhat Hahn kirjasta "Being Peace":

Nainen, joka lausuu Buddhan nimeä kolme kertaa päivittäin, on jo kymmenen vuotta päättäväisesti toistellut "Namo Amitabha Buddhaa". Harjoituksesta huolimatta hän on aika ilkeämielinen ja huutaa herkästi muille. Joka päivä hän aloittaa harjoituksensa sytyttämällä suitsukkeen ja soittamalla kelloa.

Eräs mies halusi antaa naiselle opetuksen, ja juuri kun tämä oli alkanut rukouksensa, mies tuli hänen ovelleen ja huusi: "Rouva Nuyen! Rouva Nuyen!"

Koska hänellä oli harjoitus kesken hermostui hän, mutta sanoi itselleen: "Minun on voitettava vihani, joten en kiinnitä huomiota siihen." Sitten hän jatkoi: "NAMO AMITABHA BUDDHA, NAMO AMITABHA BUDDHA..."

Ystävä silti jatkoi huhuilua, ja nainen hermostui yhä enemmän. Hän mietti, antaisiko periksi, mutta päätti jatkaa harjoitusta: "NAMO AMITABHA BUDDHA, NAMO AMITABHA BUDDHA..."

Mies kuuli tämän ja jatkoi huhuilua: "Rouva Nuyen, rouva Nuyen.."

Nainen ei kestänyt sitä enää, hyppäsi ylös, paiskasi oven auki ja meni portille huutaen "Miksi käyttäydyt noin? Minä teen harjoitustani ja sinä huudat nimeäni yhä uudelleen!"

Herrasmies hymyili ja sanoi: "Minä vain kutsuin sinun nimeäsi kymmenen minuuttia ja sinä olet noin vihainen. Itse olet kutsunut Amitabha Buddhan nimeä nyt yli kymmenen vuotta; kuvittele kuinka vihainen hän jo mahtaa olla!"

Aucun commentaire: