mercredi 6 février 2013

11 Kysymystä

Rouva Krishnanen  haastoi minut vastaamaan 11 kysymykseen! Ja keksimään 11 kysymystä lisää ja haastamaan 11 blogittajaa lisää tätä samaa juttua tekemään. Vastailenkin nyt ensin kysymyksiin, ja keksin seuraavat 11 kysymystä vähän myöhemmin haasteineen.

1. Mitkä ovat kolme parasta hyvettäsi?

1. Halu olla avuksi - autan muita mielelläni
2. Tunnollisuus - olen aina ajoissa töissä ja vain harvoin sairaslomalla. Myös koulutyöt hoituvat ajallaan.
3. Syyttämättömyys - harvoin syyttelen muita mistään, vahingollisia ideoita ja tapaturmia sattuu kenelle tahansa.


2. Mitkä ovat kolme ruminta pahettasi?

1. Laiskuus - monia tärkeitä asioita jää sanomatta, monia tärkeitä tekoja tekemättä, syynä puhdas laiskuus.
2. Juoruaminen - en ole oikein koskaan ymmärtänyt, mitä "yksityiselämä" tarkoittaa. Juoruan tosin myös itsestäni, myös niitä asioita, joita muut eivät välttämättä edes haluaisi kuulla.
3. Yleistäminen - aina pitäisi nähdä jokainen tapaus yksittäin, mutta aivot mielellään lokeroivat saamaansa informaatiota.


3. Ketä esivanhemmistasi (eli edesmenneistä isovanhemmista, heidän vanhemmistaan ym.) muistutat tietääksesi eniten? Kerro hänestä.

- Mummoani Vienoa, viihdymme molemmat kotioloissa ja olemme myös aika laiskoja.

4. Oletetaanpa, että sielunvaellus on fakta. Millainen, missä ja milloin arvelet olleesi edellisessä elämässäsi luonteenpiirteittesi, kiinnostuksen kohteittesi ja pelkojesi perusteella?

- Olisin siis kuollut vuonna 1987, luultavasti Euroopassa. Luultavasti olin nainen taikka homo, sillä kaikki esteettinen vetää minua puoleensa. 

5. Mikä on suhteesi siihen maailmankatsomukseen tai vanhempiesi arvoihin, joihin sinut kasvatettiin uskomaan?

Minut kastettiin, mutta perheessä ei koskaan juteltu Raamatusta taikka Jeesuksesta. 14-vuotiaana erosin vanhempieni luvalla kirkosta. Kotona kyllä muuten painotettiin hyviä käytöstapoja ja muiden huomioonottamista, ja saatankin pahoittaa mieleni, jos joku käyttäytyy hyvin itsekkäästi taikka öykkäröi.

6. Jos saisit ihan uuden ja vielä nimettömän lapsen nyt vastuullesi, minkä nimen antaisit hänelle, olettaen ettet voisi konsultoida ketään muuta nimivalinnassa? Nimi pitää antaa sekä tytölle ja pojalle :-)

Poika olisi Daniel - helppo ja kansainvälinen, yleisesti suosittu ja tyylikäs nimi poikalapselle.
Tyttö olisi Eeva - helppo, myös kansainvälinen ja pirteä, hauska nimi tytölle.

7. Millaisin eväin yrittäisit ennaltaehkäistä tätä lasta syrjäytymästä, alkoholisoitumasta ja ajautumasta tuhoisiin ihmissuhteisiin?

Antaisin tämän lapsen kokeilla omia rajojaan turvallisesti jo lapsuudessa turvallisessa kotiympäristössä. Kasvatus olisi turvallisiin rajoihin asti aika vapaata, ja lapsen omaa persoonallisuutta myötäilevää. Alkoholilla ei ole sijaa perheessämme, ei myöskään juhlien aikaan. Teini-iässä yrittäisimme kumppanin kanssa seurata lapsen menoja ja kaveripiiriä. Terveellä itsetunnolla varustettu, kotona hyvin kohdeltu tyttö/poika tuskin kauaa katselee huonosti häntä kohtelevaa ihmistä myöhemminkään elämässä.

8. Mistä asiasta suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa olet eniten huolissasi ja mitä toivoisit asialle tehtävän?

Asun Kontulassa, joten alkoholismi ja alkoholiin positiivisesti suhtautuva ilmapiiri hämmentää. Kontulan keskustassa hyvin monella on kädessään joko tupakka, kaljapullo taikka energia/virvoitusjuoma. Nämä ovat pahasta terveydelle, ja baarin sijaan näitä ihmisiä tulisi ohjata mm. liikuntaharrastusten pariin. Yleinen terveyden huonontuminen ja jo keski-ikäisten erilaiset rappeuttavat sairaudet huolettavat. Myös yleinen kiireinen ilmapiiri ja asioiden tekeminen stressissä sen suurempia miettimättä aiheuttaa vahinkoa. Toivoisin raittiimpaa, rauhallisempaa menoa.

9. Jos lääkärisi sanoisi että kuolet pian ellet rupea päivittäin harrastamaan yhtä vapaavalintaista urheilulajia, mikä olisi valitsemasi jokapäiväinen urheilulaji? Miksi pidät siitä?`

Käveleminen. Pudotin viime vuonna 13 kiloa ulkoilmassa reippaasti kävelemällä lähes päivittäin. Kävely on rauhallista, mutta pitkillä matkoilla tehokasta liikuntaa. Kävellessä loukkaantumisvaara on pieni, ja ulkona huomaa myös vuodenajanvaihtelun merkkejä, mikä antaa mukavan tunteen, että kaikki menee eteenpäin omalla painollaan.

10. Nimeä kolme tärkeintä asiaa, joissa puolison ja sinun pitäisi / pitää sopia yhteen, jotta liitto olisi onnellinen.

1. Rakkaus - toisesta tällöin välittää ja haluaa pitää toisesta huolta. Omaan kumppaniin muotoutuu elämänpituinen halu olla ja tehdä asioita yhdessä. Yhdessä kuljettu matka lujittaa suhdetta.

2. Luottamus puolin ja toisin - normaaleja, mieleltään terveitä ihmisiä kun ollaan, niin häviää turhat pelkotilat mm. siitä, että kumppani katselisi muiden naisten perään. Mustasukkaisuus on pelkoa, ja sellainen käy ihan oikeasti mielenterveydelle. Molempien.

3. Vapauden anto - puolisoiden pitäisi vapaasti saada olla omanlaisiaan, vuodet kuitenkin muokkaavat kumppaneita samanlaisiksi, kun jommankumman tapa tehdä jokin asia todetaan molempien puolesta paremmaksi. Ennen mm. söin paljon kukkakaalia, ja aloo-ghobia, mutta kumppanini huomautti sen sulavan huonosti vatsassa. Luettuani aiheesta päätin käyttää kukkakaalia vain pienempinä annoksina aterioilla.

11. Jos hirmuinen tyranni ottaisi vallan ja julistaisi että jokaisen on yhtäkkiä leijonille syöttämisen uhalla ihan pakko vaihtaa uskontoa, ja uskonnottomien liittyä johonkin uskontokuntaan, minkä uskonnollisen ryhmittymän valitsisit ja miksi?

Buddhalaisuus on lähellä sydäntäni, koska se korostaa mielenrauhan tärkeyttä. 

1 commentaire:

Rva Kisnanen a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.