mercredi 11 février 2009

Euroviisuehdokkaat

Kuuntelin ja arvostelin nämä 15 jo julkaistua kappaletta.

MALTA: Chiara "What if we"

- Aika tylsä. Ei tässä oikeastaan muuta erityistä ole kuin että esittäjä on aika pulleassa kunnossa. Upea ääni, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että väreet juoksisivat selkärangassa.

CYPRUS: Christina Metaxa "Firefly"

- Tämäkin on tylsä, eikä tässä ole mitään erityistä. Ei enkelimäistä lauluääntä, tarttuvaa melodiaa, poeettista sanoitusta, eikä laulajan karisma jää mieleen. Mitäänsanomaton.

ANDORRA: Susanna Georgi "La teva decisió"

- Ihan piristävä noiden kahden hitaan jälkeen. Ihanaa, että lauletaan espanjaks. Espanjalaiset saattaa tätä äänestää. Muuten sellanen kesän radiohitti, joka sopii ehkä kuitenkin paremmin automusaks kuin Moskovan Grand Arenalle.

SLOVENIA: Quartissimo "Love symphony"

- Ihanaa, viuluja! Lavaesitys on kliseinen, tolla musalla vois saada paremman/dramaattisemmankin shown aikaan. Laulaja vois kans heittää oopperalla, sopis tohon symphonia -teemaan. Ei kovin hyvä ääni laulajalla. Laulu tössää lopussa. Mutta paljon parempi kuin noi aikaisemmat. Tästä ei oikein kehtaa myöntää tykkäävänsä jostain syystä.

FRANCE: Patricia Kaas "Et s'il fallait le faire"

- Kerrankin Ranskalta jotain hyvää, mielestäni kahtena viime vuonna niillä on ollut huonoin laulu. Vois ehkä revitellä enemmän, kun niin tosissaan laulaa. Siis HUUTAA! Hei haloo, lupaat antaa kaikkes miehelle, jos se tulee takas! Tunnetta!

NETHERLANDS: The Toppers "Shine"

Äh, en tykkää näistä maailmanparannuslauluista, vaikka ois millä discojytällä tarjoiltuna. Tässäkin erikoista on ehkä vaan nuo rotevat taustatanssijat. Tämmöiset ei menesty.

FINLAND: Waldo's People "Lose control"

Äänestin tätä. En tykännyt hirveesti ekoilla kerroilla, mutta sitten jossain vaiheessa turruin tähän et "hei, tähän onkin ihan hyvä". Ei ainakaan tartte olla häpeissään meidän edustajasta. Ihan tasapaksua europoppia.

DENMARK: Brinck "Believe again"

Jos tää esiintyy viimeisten joukossa lähellä puoltayötä niin alkaa tosi nopeesti väsyttää. Ihan hirvee, hirvein tänä vuonna mitä nyt on julkaistu.

ROMANIA: Elena Gheorghe "The Balkan girls"

Huh, onneks ne girl power -ajat on muoti-ilmiönä ohi. Tää on kappaleena ihan hyvä niin kuin Waldon kappale. Mutta en kyllä ikinä äänestäis tyttöjä minimekoissa, itsekunnioitus menis heti.

UNITED KINGDOM: Jade "It's my time"

Tää on mun mielestä paras näistä hitaista naislaulajista. Tulee jotenkin Disneyland mieleen tästä. Ärsyttävät sanotukset. Ja sit Englannissa taas keskustellaan, että miks ei tullut yhtään pisteitä.

MONTENEGRO: Andrea Demirović "Just get out of my life"

Kuultu sata kertaa ennenkin. Booooooooring.

BELARUS: Petr Elfimov "Eyes that never lie"

Äääh, rokkista. Ei.

TURKEY: Hadise "Düm Tek Tek

Ihanan turkkilaista. Varmaan menestyy hyvin. Lähettäisivät Tarkanin joku vuosi! En kuitenkaan äänestäis tätä, säästän ääneni Kreikan söpöläiselle.

ALBANIA: Kejsi Tola "Me merr ne enderr"

Ihana! :) Itämaisvaikutteinen aidolla arabialaisella, ei turkkilaisella tavalla. Ja laulaja vähän HUUTAA! Semmosesta tykkään. Keskellä ihana arabialaistyylinen osio. Heti teki mieli tanssia, kun se soolo tuli päälle. Ihan sen arabialaisen osuuden ja HUUTAMISEN vuoks voisin äänestää, jos Sakisin laulu ois huono. Mutta tuskin Sakisilla on huono laulu. Tän sanat löytyy käännettynä täältä: http://www.youtube.com/watch?v=s75i0G0T4A4 Pitää kuunnella tää nyt heti uudestaan! :D

3 commentaires:

Kirjuri a dit…

Lähetän sulle Sakikset myöhemmin tänään sähköpostilla, minusta sillä on tosi tylsät biisit tänä vuonna (siis se on jo laulanut purkkiin kolme biisiä, joista yksi valitaan Moskovaan). Lisää etnisyyttä kaivattaisiin, milloin tahansa mieluummin Shake It kuin mikään niistä!

Kirjuri a dit…

Ai muuten, eilen valittiin neljä viisua lisää: Liettua, Latvia, Armenia ja Islanti. En kyllä syttynyt niistä.

Anuradha a dit…

Joo Turkki on mun mielestä kanssa parhaimmistoa!