mercredi 25 février 2009

Kauneusoppia arabinaisilta

Olen joskus miettinyt, miksi aasialaiset ja lähi-itäläiset käyttävät niin paljon kuvanmuokkausohjelmia. Eilen ystäväni Hussein lähetti minulle kuvia suvustaan ja ystävistään Saudi-Arabiasta. Kysyin häneltä miksi kaikki kuvat on "pehmennetty". Hussein naureskeli, että semmoisina ne kamerasta tulivat. Oooo! Arabit eivät siis muokkaakaan kuvia niin hanakasti, vaan he ovat oikeasti niin hyvän näköisiä, että kun heitä on kuvassa monta pehmeäihoista, tulee ensimmäisenä mieleen, että kuvaa on pehmennetty. Länsimaalaisena olen tottunut siihen, että ikä näkyy ihmisten ihossa.

Nivean teettämän tutkimuksen mukaan arabialaisilla on maailman paras, pitkään nuorekkaana säilyvä iho. Arabinaisilla on myös tunnetusti maailman paras ryhti, he selkä suorana kävelevät toreilla hyvin tietoisina mustasta muodostaan. Arabialaiset ovat eri rotua, heillä ei ole kalvakkaa ihoa niin kuin meillä länsimaalaisilla, vaan heillä on keltainen. Silti seuraavasta listasta on apua myös eurooppalaisille, jotka haluavat pysyä arabikkaan nuorekkaina:

1. Varo aurinkoa. Vaikka Arabiassa on aina aurinkoista, arabinaiset eivät paljasta ihoaan auringolle teini-iän jälkeen.

2. Käytä terveellisiä öljyjä. Arabialaiset käyttävät paljon oliiviöljyä ruoanlaitossa. Kookosöljy on terveellisintä, siihen kannattaa vaihtaa kokatessa, niin kiloja lähtee.

3. Välttele punaista lihaa. Arabit eivät syö epäterveellisintä lihaa, sianlihaa. Arabialaisella aamupalalla ei syödä pekonia. Huomattavasti terveellisempi lampaanliha on ruokapöydän suosikki.

4. Älä juo alkoholia tai polta tupakkaa. Arabialaiset eivät koskaan juo vanhentavaa alkoholia. Hyvin harva arabialainen nainen polttaa tupakkaa. Tupakan sijaan poltellaan tosin vesipiippua.

5. Juo teetä. Arabialaiset juovat pieniä kupillisia (yleensä vihreää) teetä aamusta iltaan monta kupillista. Tee poistaa turhaa nestettä ja kuonaa kehosta.

6. Juo paljon vettä. Arabialaiset elelevät kuumassa ilmastossa, jossa he juovat paljon vettä päivän aikana.

7. Syö välillä vähemmän. Arabialaiset paastoavat kokonaisen kuukauden vuodessa, ja pari muutakin paastopäivää kuuluu vuoteen. Paastoaminen lihottaa, mutta ainakin syömisen vähentäminen joinakin päivinä huoltaa elimistöä.

8. Syö kunnon makeisia. Arabialaiset makeiset, ns. paikalliset karkit ovat hyvin, hyvin makeita, eikä niitä voi syödä montaa kerralla. Nämä arabialaiset pienet sokerileivonnaiset ovat muutenkin lisäaineettomia, toisin kuin ne kemikaalikarkit, mitä me syödään.

9. Pese kasvot aamuin illoin. Arabialainen nainen pesee kasvonsa vähintään kaksi, uskonnollisten käskyjen mukaan viisi kertaa päivässä. Pesuun ei käytetä kemikaaleja, meikkinpesuaineena käy kätevästi oliiviöljy.

10. Pese kädet usein. Arabialainen nainen pesee kätensä usein, arabeille peseytyminen on uskonnollisista ja kulttuurisista lähtökohdista hyvin tärkeää. Puhtaat näpit eivät levitä bakteereja!

11. Käytä kunnon meikkejä. Arabinaiset käyttävät meikkiä enemmän kuin muut naiset. Voisi ihmetellä, miten heillä on varaa siihen, miten iho pysyy niin hyvänä runsaasta meikkaamisesta huolimatta. Lähi-idän markkinoilla on meikkifirmalla hyvä olla, sillä arabinaiset suosivat kalliita, hyviä ja luonnollisia tuotteita.

12. Hikoile. Suomalaisina saunanaisina tiedetään, kuinka hyvin hikoilu poistaa kuonaa ja kuinka ihohuokosten aukeaminen kuumuudessa tekee hyvää.

13. Ole järkevä. Arabialaisen naisen ei tarvitse keimailla miesten edessä, kylminä päivinä päällä on tarpeeksi vaatetta. Arabimiehet usein sanovat, että arabinainen on paras äiti. Useimmat töissäkäyvät arabinaiset kokkaavat kotona joka päivä lämpimän aterian ja hoitavat kotityöt, esim. tyynyliinan ja karvopyyhkeen säännöllinen peseminen on elintärkeää bakteerien poistamiseksi.

2 commentaires:

Anuradha a dit…

Hyviä ohjeita! Mä aion välttää aurinkoa tästälähtien. Viime kesänä olin kamalan näköinen! :o)

Chandrani a dit…

Aivan ihania ohjeita, kiitos! Täytyy ruveta juomaan päivässä vielä pari kuppia teetä enemmän.

Tapasin juuri muutama viikko sitten erään marokkolaisen naisen, tuttavan tuttavan, jonka kanssa satuin puhelemaan kauneudesta. Hän ihmetteli sitä, mikseivät länsimaalaiset naiset "meikkaa" tai pidä "hameita". Häntä myös järkytti se, että monet suomalaisnaiset leikkasivat hiuksensa lyhyeksi, kuten miehet.
"Ettekö te halua olla naisia?" hän kysyi minulta. En osannut olla loukkaantunut (minulla on pitkät hiukset ja sattui olemaan mekko päällä).