samedi 8 janvier 2011

Tada Kimi Wo Aishiteru (Japani, 2006)

Tässä herttainen romanttinen nuorisoelokuva, joka jättää kyynelittä vain paatuneimman aikuisen.


Makoto on valokuvausta intohimoisesti harrastava nuori, joka päättää jättää väliin kouluvuoden ensimmäisen päivän seremoniat. Makoto on sosiaalisesti estynyt, sillä uskoo haisevansa hirveälle. Matkalla pois koululta hän näkee Shizurun, joka odottaa risteyksessä pääsevänsä kadun toiselle puolelle.
- Tuolla parin metrin päässä on liikennevalot, Makoto huikkaa ujosti.
Shizuru kiittää ja jää paikoilleen liikennevalottomaan risteykseen.
- Odotan, että ohi ajaisi edes yksi kiltti ihminen, joka päästää minut kadun toiselle puolelle. Haluan nähdä, onko sellaisia ihmisiä enää, Shizuru kertoo.
Makoto ottaa varovasti Shizurusta valokuvan vähän kauempaa, minkä Shizuru huomaa ja lähtee tämän perään.


Makoto menee yksityisalue-kylteistä huolimatta kauniiseen metsään, jossa hän tykkää kuvata. Shizuru seuraa perässä ja kertoo syövänsä ainoastaan donitsikeksejä. Shizurulla on sairaus, jonka takia hän haistaa vain prosentin siitä, mitä normaali ihminen. Makoto rentoutuu hänen seurassaan ja pian uudet ystävykset ripustavat herkkuja puuhun lintuja varten.


Shizuru on onnellinen nähdessään kuvansa Makoton huoneen seinällä. Hän rakastui mieheen salamana salamavalon säihkyessä heti ensitapaamisella. Shizuru päättää tykätä kaikesta, mistä Makotokin tykkää. Niimpä hän ostaa itselleen kameran, ja ystävykset lähtevät yhdessä kuvaamaan metsään.


Shizuru uskoo 99%:n ihmisistä pystyvän lukemaan ajatuksia. Koulussa Makoto huomaa osaavansa lukea, kuinka täydellisen oppilaan Miyukin miespuoliset ystävät selvästi pitävät hänestä paljon. Pian hän ymmärtää myös, että Shizuru osaa lukea hänestä, että hänkin pitää Miyukista. Miyuki on ulkokultainen herttainen nainen, johon on helppo ihastua mutta vaikea rakastua.


Eräänä päivänä Miyuki lähestyy Makotoa ja pyytää häntä liittymään kaveriporukkansa seuraan. Yhdessä he laskevat pilaa Shizurusta, ja Makoto kiistää heidän edes olevan ystäviä. Harmi vain, että Shizuru sattui kuulemaan ja pahoittamaan mielensä.


Shizuru haluaa kuitenkin tutustua ja pitää Miyukista, sillä tykkäähän Makotokin Miyukista. Miyukikin tykkää Makotosta, ja yhdessä he menevät metsään. Shizuru sattuu olemaan paikalla valokuvaamassa ja närkästyy silmissä, kuinka Makoto on kehdannut tuoda Miyukin heidän metsäänsä. Miyuki on kaunis, nupusta auennut nuori nainen, siis kaikkea sitä, mitä Shizuru ei tunne olevansa. Kasvuhormonin puutteesta kärsivä Shizuru päättää haluta alkaa kasvaa naiseksi, sillä maitohampaisena, tissittömänä naperona tuntuu niin kurjalta Miyukin vierellä.


Miyuki ja Makoto alkavat viettää yhä enemmän aikaa yhdessä. Shizuru karkaa kotoaan ja muuttaa Makoton luokse asumaan. Tämä onkin erinomainen kokki ja pitää huolta Makotosta. Pian Shizurulta irtoaa maitohammas.


Valokuvauskilpailua varten Shizuru pyytää Makotoa suutelemaan häntä. Makoto suostuu, mutta ihan vain mallina. Shizuru ottaa lasinsa pois silmiltään ja on kasvanut silmissä, he suutelevat pitkään ja tunteella.


Miyuki vie Makoton hääpukunäyttelyyn, ja Makoto päättää sinä päivänä olla ottamatta haisevaa lääkettänsä. Hän jättää sen vessan kaappiin, mutta näyttelyssä hänen ihottumansa alkaa polttaa pahasti. Makoto juoksee vessaan tuskissaan ja kiroaa itseään jätettyään lääkkensä kotiin. Hän yllättyy kuitenkin huomatessaan, että lääkepurkki onkin hänen taskussaan. SHIZURU! Makoto ymmärtää rakastavansa persoonallista Shizurua, ja haluaa kovasti lähteä kotiin näyttelystä.


Kotiin päästyään hän huomaa Shizurun kadonneen jättäen vain lyhyen viestin lähdöstään. Makoto pyöräilee kaupungilla hulluna Shizurua etsien, mutta missä Shizuru on?

Aucun commentaire: